safynaz Admin
عدد المساهمات : 311 نقاط : 673 السٌّمعَة : 4 تاريخ التسجيل : 10/08/2009 العمر : 49 الموقع : https://oriflame-egypt.ahlamontada.net/
| موضوع: الكبيبة المقلية بس تحفة الخميس سبتمبر 17, 2009 10:07 am | |
| كبيبة مقلية ***********كبيبة مقلية************* | المقادير: نصف كيلو لحم كندوز أحمر مفروم, نصف كيلو برغل,1 بصلة متوسطة. ملح, فلفل, قرفة ملعقة كبيرة نشا. للحشو: ربع كيلو لحم مفروم أحمر.1بصلة متوسطة مفرية نصف ملعقة كبيرة سمن, ملح, فلفل, , قرفة,3 ملاعق كبيرة صنوبر أو جوز أو بندق محمص مجروش(انا مش بحطهم).
الطريقة: يغسل البرغل جيدا وينقع في ماء بارد مدة 8ساعات يعني من بليل للصبح ـ يعصر البرغل باليد جيدا ويفرم المقدار ثم يتبل ـ يضاف البرغل للحم المفروم ويخلط جيدا ويكون احلى لو اتفرموا تاني سوا.
ـ يجهز الحشو يشوح البصل في السمن حتي يصير لونه ذهبيا, يضاف اللحم المفروم والتوابل ويقلب المقدار علي النار حتي يتم نضج اللحم. ـ يرفع من فوق النار ويضاف اليه المكسرات. * تقسم الكبيبة الي كرات متساوية يجوف بواسطة الاصبع وتحشي بالحشو المعد وتقفل علي شكل بيضاوي مع عدم الضغط عليها
ـ تحمر في الزيت ولازم يغطيها عشان ما تفحتش وترص علي ورق مطبخ لامتصاص المواد الدهنية الزائدة وتقدم مجملة بالبقدونس . دي معموله مش منقولة يعني صنعة ايديا وحياة عينيا جربوها مضمووووووووونة وبعدين الكية دي ممكن تدي 30-40 واحدة حسب الحجم وبألف هنا وشفا | [/size] | |
|
$ رفيقـة الأمــل $
عدد المساهمات : 45 نقاط : 80 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 01/10/2009
| موضوع: رد: الكبيبة المقلية بس تحفة الخميس أكتوبر 01, 2009 1:43 am | |
| تسلم الديااات بجربها أكييييد | |
|
safynaz Admin
عدد المساهمات : 311 نقاط : 673 السٌّمعَة : 4 تاريخ التسجيل : 10/08/2009 العمر : 49 الموقع : https://oriflame-egypt.ahlamontada.net/
| موضوع: رد: الكبيبة المقلية بس تحفة الخميس أكتوبر 01, 2009 9:33 am | |
| | |
|
fatoom
عدد المساهمات : 24 نقاط : 45 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 09/09/2009
| موضوع: رد: الكبيبة المقلية بس تحفة الثلاثاء أكتوبر 06, 2009 1:35 am | |
| تسلم الايادي جوعتيني إنشاالله اجربها | |
|
بلقيس
عدد المساهمات : 7 نقاط : 7 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 17/07/2011
| موضوع: رد: الكبيبة المقلية بس تحفة الأحد يوليو 17, 2011 5:12 pm | |
| تسلم ايدك | |
|